tiistai 13. elokuuta 2013

Tutkimusalueen yleiskuvaus

Kuhasalo eli Kukkosensaari (62°34'55"N, 29°44'00"E)

Sijaitsee noin viiden kilometrin päästä Joensuun ydinkeskustasta, Penttilän kaupunginosan tuntumassa. Alue toimii ihmisille hyvänä virkistysalueena ja sen helppokulkuisen maaston ansiosta se soveltuu myös lapsiperheille. Alueella järjestetään myös ohjattuja vaelluksia ja siellä on mahdollista hyödyntää mm. lenkkipolkuja, nuotiopaikkoja sekä kotia. 
 
Kuhasalo on alkujaan ollut saari, josta maan nousu on tehnyt nykyisen niemen. Niemi on Pyhäselän ympäröimä ja kivikkoisesta rannasta huolimatta sieltä löytyy monipuolisesti rantakasvillisuutta. Kuhasalo on kosteaa aluetta, mikä mahdollistaa rehevän ja runsaan kasvillisuuden myös niemen varjoisilla alueilla. Metsään on aikanaan istutettu vieraita puulajeja ja lisäksi sieltä voi löytää meille kotoiset kasvilajimme. Puulajeista etenkin kuusi valtaa alueen sisäosat, mutta rannan tuntumassa voi nähdä myös meille tavallisia lehtipuitamme. 
 
Hyvän tutkimus –ja virkistysalueen lisäksi Kuhasalo on myös historiallinen kohde. Aikaisemmin siellä on ollut ortodoksinen erämaaluostari,  jonka tilalla on nykyisin ikonikatos. Myös Kuhasalon Kalmanniemi on toiminut keskiajalla kalmistona. 


Kuva 1 Kuhasalo eli Kukkosensaari

Lähteet:  

http://www.vaellus.info/reitit/kuhasalon-luontopolku/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti